Nieuws 2014

22 Augustus 2014
Zelfs buiten Zorg en Zekerheid heeft men profijt van onze BHV

Mijn vader en moeder wonen in een heel klein dorp, een gat in de grond zeg maar. Het gehucht Catsop maakt aanspraak op de titel “oudste boerendorp van Nederland”. Er wonen circa 700 mensen, vooral ouderen. Nu is mijn vader niet alleen actief in de gemeente, hij verzorgt het plaatselijke kappelletje. En sinds hij een reanimatiecursus heeft gevolgd hangt en een defibrillator (AED) aan het huis. Daarom gaf ik hem mijn attentie (het mondbeschermingskapje) die ik van de BHV Zorg en Zekerheid ontving. Het mondbeschermingstasje werd direct bij de AED gevoegd.

Enige tijd geleden kwam er iemand aan de deur. Of mijn vader direct met de AED kon komen…..En daar lag de buurman, op straat. In een ernstige toestand. Gelukkig kon hij direct met het mondkapje van Zorg en Zekerheid de buurman beademen en de AED opstarten. De ambulance kwam al snel ter plekke en kon de reanimatie van mijn vader overnemen. Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. En de buurman? Hij heeft van de week zijn 79e verjaardag gevierd in goede gezondheid. Na een paar dagen coma is hij geheel opgeknapt! Het mondkapje heeft zijn dienst bewezen zou ik zeggen.

Dank namens een Zorg en Zekerheid medewerker

14 juni 2014
Website crash

Door een grotere storing bij de provider zijn zowel de website als de backup ervan helaas niet meer online te krijgen. Hierdoor is de gehele website opnieuw gemaakt bij dezelfde provider.

Momenteel op het moment van schrijven van deze tekst is de site nog steeds niet klaar, maar we werken er hard aan om de komende dagen deze weer als vanouds in de lucht te krijgen.

26 februari 2014
Meer levens gered door AED gebruik

Vandaag in het radio 1 nieuws het bericht dat er meer levens worden gered na het gebruik van de AED.Klik hier om het stukje te beluisteren.

24 februari 2014
Bijna zover

Vandaag is het zover dat we (bijna) live gaan met de website. Dit zal op ons intranet ook wel gecommuniceerd gaan worden.

29 januari 2014
Hulpverleners zijn Helden

Sinds 20 januari is er een Facebook pagina waar je de hulpverlener kan bedanken.
Dagelijks worden er mensen geholpen door (burger) Hulpverleners bij een calamiteit.
Soms worden zelfs levens gered. Meld uw hulpverlener aan als held.
Een ongeluk of een calamiteit kan iedereen overkomen. Hoe fijn is het dan als iemand je komt helpen!
Via deze facebook pagina kan je je hulpverlener bedanken.

Hulp hebben we allemaal ooit nodig…
Naast de medewerker bij de politie, brandweer, ambulance, defensie kan dit eveneens een EHBO / BHV’er zijn of een burger die hulp verleent.
HELP = Hulp … voordat seconden … minuten worden.

9 januari 2014
De BHV’er sterft langzaam uit (Bron: Arbo Rendement)

Het aantal goed opgeleide bedrijfshulpverleners (BHV’ers) daalt. Uit onderzoek van de Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland blijkt dat 60% van de organisaties heeft moeten bezuinigen op BHV. Voor 13% van de organisaties geldt dat zij zelfs helemaal geen BHV’er meer in dienst heeft.

In het bericht ‘Onveiligheid op de werkvloer neemt toe’ heeft u al kunnen lezen dat organisaties steeds minder investeren in bedrijfshulpverlening. De Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland nam de proef op de som bij 364 mkb-bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat 50% van de organisaties – vergeleken met drie tot vier jaar geleden – nu minder BHV’ers in dienst heeft. In slechts 10% van de gevallen is het aantal BHV’ers gestegen.

Minder budget voor BHV door crisis

De economische crisis lijkt een belangrijke reden te zijn voor de bezuinigingen. Vaak zijn de BHV’ers niet meer werkzaam in de organisatie. Verder is er minder budget beschikbaar voor herhalingscursussen en wachten werkgevers ook met het aanstellen van nieuwe BHV’ers als de oude BHV’ers de organisatie moeten verlaten.

BHV’ers grijpen snel in bij calamiteiten

Het is natuurlijk belangrijk om uw werkgever te blijven wijzen op het belang van bedrijfshulpverlening en de wettelijke verplichting om één of meer interne BHV’ers aan te stellen. Mocht de werkgever artikel 15 lid 1 uit de Arbowet toch overtreden, dan riskeert hij een boete van de Inspectie SZW met een normbedrag van € 3.000. Door voldoende goed opgeleide BHV’ers in de organisatie te hebben, wordt de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd. Calamiteiten (zoals brand of een ongeluk) lopen dan minder snel uit de hand omdat de BHV’ers snel kunnen ingrijpen.

Reacties zijn gesloten.