Nieuws 2013

18 december 2013
Even niet opgelet (Bron NIBHV)

Tilburg – Drie Zevenbergse verloskundigen die net terug kwamen van hun Bedrijfshulpverleningscursus (BHV), konden het geleerde direct in de praktijk brengen. Toen zij dinsdagavond een ongeluk zagen gebeuren op de A58 bij Tilburg, bedachten zij zich geen moment en schoten een gewonde bestuurster te hulp.

Even niet opgelet
Om 18.20 uur rijdt een 56 jarige inwoner van Bergen op Zoom over de A58 in de richting van Breda. Als hij zijn aandacht op de autoradio vestigt en even niet op het verkeer let, rijdt hij tegen de achterzijde van de auto voor hem. Deze wordt bestuurd door een 43 jarige Bredase. Beide auto’s raken flink beschadigd en de Bredase raakt bij de aanrijding gewond. De drie verloskundigen die het ongeluk zien gebeuren stoppen en verlenen eerste hulp aan het slachtoffer. Nadat ambulancepersoneel deze zorg overnam werd het slachtoffer naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

13 december 2013
Kosten AED voor eigenaar (Bron Vara Kassa online)

Ons hele gezin is betrokken bij de vrijwillige hulpverlening als EHBO-er met AED certificaat. Onlangs hebben wij de AED van onze vereniging moeten inzetten, gelukkig met goede afloop, maar nu blijkt dat wij als vereniging ZELF voor de kosten van vervanging van de pads en batterijen moeten opdraaien. Deze beide onderdelen dienen namelijk na ieder gebruik vervangen te worden. Dit kost ± € 150,-

Wij zijn daarvan nooit op de hoogte gebracht en kunnen dit als kleine vereniging niet betalen. We hebben al nagevraagd bij zorgverzekeraars hoe dit zit maar ook zij vergoeden de kosten niet.

Wij vinden dit onbestaanbaar. Als dit apparaat door de politie of ambulance-medewerkers gebruikt wordt kan het gewoon gedeclareerd worden bij de desbetreffende zorgverzekeraar, maar als je een “openbare” AED gebruikt moet de eigenaar/beheerder er zelf voor opdraaien.

Wij vinden dit alle perken te buiten gaan en zijn dan ook van plan dit apparaat weg te halen om geen kosten meer te hebben. Dat zou dan wel betekenen dat iemand overlijdt omdat wij financieel niet draagkrachtig genoeg zijn om de kosten te dragen.

13 december 2013
Hoge boete voor diefstal 2 AED’s (Bron: hartpatienten.nl)

BERGEN – Onverlaten stalen in september vorig jaar twee automatische externe defibrillatoen in het Noord-Limburgse Bergen. De gemeente Bergen meldde ons op donderdag 10 april dat deze diefstal tot een fikse boete heeft geleid. De politie heeft destijds twee mannen van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van de AED’s. Inmiddels heeft de rechter één van de mannen schuldig bevonden en veroordeeld tot een leerstraf van 30 uren (of 15 dagen jeugddetentie) én een werkstraf van 20 uren (of 10 dagen jeugddetentie). Ook kreeg hij twee weken voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van 2 jaar en moet hij een schadevergoeding van € 4059,56 aan de gemeente Bergen betalen. De AED’s zijn vorig jaar september gestolen bij de bibliotheek aan het Rembrandtplein en bij het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Nieuw Bergen. Na de diefstal zijn de apparaten in een vijver gegooid. De politie wist onder meer door de opgenomen camerabeelden de twee verdachten aan te houden. AED’s in de gemeente Bergen worden met cameratoezicht beschermd tegen vandalisme en diefstal

29 November 2013
December komt er weer aan

Het is weer bijna december en dus traditioneel de tijd dat er weer versierd gaat worden.
Slingers, (papieren)vlaggen en andere versieringen bepalen mede hoe snel een brand om zich heen grijpt in uw huis of omgeving.
Klik hier voor de pagina met meer informatie

20 November 2013
Koken met de brandweermannen

Afgelopen dinsdag 19 november werden de deelnemers tijdens de kerst kookworkshop, gehouden in het restaurant van Zorg en Zekerheid, aangenaam verrast door een bezoekje van de brandweer.

Tijdens het kokkerellen liet een van de deelnemers wat eten aanbranden wat er voor zorgde dat een rookmelder werd geactiveerd. Echter doordat er geen luid brandalarm afging en men erg druk en gezellig bezig was, hadden de deelnemers het pas in de gaten toen de toegesnelde brandweer met ademmaskers het restaurant binnen kwam gelopen.

De brandweermannen werden hartelijk verwelkomt en een aantal dames wilden nog even met deze stoere jongens op de foto. Hierna konden ze weer rustig terug naar de kazerne.

4 november 2013

Een uitspraak van Arjo de Beer 13 jaar werkzaam op de SEH (uit een flyer)

‘Op de Spoedeisende Hulp zien we direct het verschil tussen een slachtoffer dat behandeld is door een goed getrainde en geoefende BHV’er en een slachtoffer dat goedbedoeld is geholpen. Dan hebben wij het een stuk lastiger, zitten de watten soms in de wond.’
Lees hier verder

1 November2013

Afgelopen week zijn alle collega’s van de BHV weer op traingen geweest.
Met dank ook aan de collega’s voor het eventueel overnemen van de diensten zodat wij deze traingen konden volgen. (foto’s volgens binnenkort).

27 oktober 2013

Er is een nieuwe pagina toegevoegd. Deze bevat foto’s van de oefening van 2012.

15 oktober 2013

Deze website is gelanceerd.
Momenteel is er de landelijke actie ‘Wat doe jij bij brand’.

Doe zelf een test via deze link ‘TEST HIER‘ en zie ook onderstaande filmpjes

Een (best wel hard) filmpje van de brandwondenstichting.

Reacties zijn gesloten.